Saltar al contingut principal

Els guanyadors de FOTICMAB 2022: arc de Sant Martí, ponts i ocells

Compartim els guanyadors del concurs FOTICMAB d'enguany! Quina és la teva preferida?

El nostre concurs fotogràficFOTICMAB2022S'ha acabat, s'han comptat els vots, els resultats són clars!

Agraïm el quasi 100 imatges participants, ha estat una edició molt interessant amb fotos sorprenents! Com a recordatori, els guanyadors de cada categoria rebran una de les noves dessuadores oficials de l'ICMAB!

El FOTICMAB 2022 ha rebut el participació de 28 imatges a laARTÍSTICA categoria, 20 imatges a laCIÈNCIA categoria, 34 imatges a la FAUNA I LA FLORA categoria!

Felicitats a tots els participants! Podeu fer una ullada a totes les fotos i alvots que han rebut, alWeb de FOTICMAB.

Hi ha un guanyador a cada categoria, i dos finalistes. I són…

Categoria científica

Primer premi: 'Ones de l'arc de Sant Martí’

A càrrec de Rossella Zaffino, des delGrup de Nanomaterials i Superfícies Funcionals (FunNanoSurf)Scarlett Zaffinoés investigador postdoctoral del grup, on desenvolupa les unions moleculars del grafè, i ha participat en edicions anteriors del concurs FOTICMAB. L'any passat, en 2021, la seva foto 'Paradise Birds’ va ser el primer finalista en la categoria científica.

Això és el que ella diu sobre la imatge: “Et submergiries en un mar d'arc de Sant Martí?? Malauradament, aquest mar és massa petit per submergir-hi, tal com es va obtenir després que les gotes d'un curcuminoide s'evaporessin sobre una superfície d'òxid de silici. Aquest procés no és fàcilment escalable a una mida normal de mar i no hi estem treballant! Així que només podeu ficar els ulls a la imatge en el mes més arc de Sant Martí de l'any!”

CIENTÍFICA 1

Primer finalista: 'Nebulosa del cap de cavall’

By Ángel Pérez del Pi, investigador del grup de processament làser. A Ángel Pérez li agrada fer fotos i mirar objectes al cel nocturn amb el seu telescopi. Tot i que treballa amb tècniques làser per crear compostos basats en grafè, és realment un fan de l'espai.“La nebulosa del cap de cavall, a la constel·lació d'Orió, és una nebulosa d'emissió parcialment protegida per una regió fosca de pols interestel·lar (cap de cavall”.

CIENTÍFICA 2

Segon finalista: 'Aigua de N&N. Olor: Roses de cel·lulosa bacteriana’

By Amanda Muñoz, Investigador doctoral a Nanopartícules i Nanocomposites (NN) grup. Amanda Muñoz treballa amb cel·lulosa bacteriana, i avalua la seva toxicitat amb l'organisme model C. elegans.

Aquí es burla d'aquest perfum: “Cel·lulosa bacteriana tacada. El millor regal per a senyores i senyors. Disponible a N&grup N. Edició limitada”.

CIENTÍFICA 3

Categoria artística

Primer premi: ‘Pont del petroli’

A càrrec de Bernat Bozzo, Tècnic superior al Laboratori de Baixes Temperatures i Magnetometria. Bernat Bozzo és un participant actiu del concurs FOTICMAB, i cada any rep alguns premis. També pertany a una associació de fotografia de la seva ciutat natal, Manresa.

“La sortida del sol a l’hivern al Pont del Petroli és un espectacle cromàtic”, ell diu.

ARTÍSTICA 1

Primer finalista: 'Església’

Per Shunya Yan, Investigador doctoral a la Química Física de Superfícies i Interfícies (SUPERFÍCIES) grup.

ARTÍSTICA 2

Segon finalista: ‘El temple’

Per Shunya Yan, Investigador doctoral a la Química Física de Superfícies i Interfícies (SUPERFÍCIES) grup. Shunya Yan ha guanyat les dues fotos finalistes de la Categoria Artística. Felicitats!

En aquesta foto, ella mostra “El temple grec de Madrid“. 

ARTÍSTICA 3

Fauna & Categoria Flora

Primer premi: 'Ocell famolenc’

Per Svenja Thömel, un estudiant d'enginyeria química de Dresden, Alemanya. Està a l'ICMAB durant el seu semestre pràctic fins a l'agost treballant en nanopartícules fluorescents per a bioimatge al grup Nanomol-Bio.

"Molt confiant…”diu sobre la imatge.

FAUNA 1

Primer finalista: ‘Myocastor coypus’

By Pablo García, Investigador doctoral del Grup de Processament Làser. És físic i va fer el màster en nanociència i nanotecnologia. També va participar i guanyar alguns premis en anteriors concursos de FOTICSMAB.

"Una amiga inesperada trobada a la vora del riu de Saale"diu sobre la imatge.

FAUNA 2

Segon finalista: ‘Pol·linitzant’

A càrrec de Bernat Bozzo, Tècnic superior al Laboratori de Baixes Temperatures i Magnetometria. Bernat Bozzo és un participant actiu del concurs FOTICMAB, i cada any rep alguns premis. També pertany a una associació de fotografia de la seva ciutat natal, Manresa. Té dues fotografies premiades al concurs d'enguany.“Fràgils són les ales de l’abellot que, amb una subtil visita a la fràgil flor, escampa el seu pol·len i contribueix a mantenir el fràgil equilibri del nostre ecosistema”

FAUNA 3

Felicitats a tots els que han guanyat, i gràcies a tots els participants!

Anna May Masnou
12 juliol, 2022